Đề thi chọn HSG Tiếng Anh 9 - Sở GD&ĐT Lâm Đồng năm 2011

Đề thi chọn HSG Tiếng Anh 9 - Sở GD&ĐT Lâm Đồng năm 2011

Thể loại: Đề thi Kiểm tra
Lượt xem: 93,988Lượt tải: 6Số trang: 9

Mô tả tài liệu

Đề thi chọn học sinh giỏi Tiếng Anh 9 - Sở GD&ĐT Lâm Đồng năm 2011 giúp các bạn học sinh có tài liệu ôn tập, luyện tập nhằm nắm vững được những kiến thức cơ bản, rèn luyện về cấu trúc câu, từ vựng, ngữ pháp trong Tiếng Anh lớp 9.

Tóm tắt nội dung

SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI TỈNH LÂM ĐỒNG Khóa ngày 18 tháng 02 năm I: LISTENING (3 points). HƯỚNG DẪN PHẦN THI NGHE nghe gồm 2 phần, mỗi phần được nghe 2 lần, mỗi lần cách nhau 10 đầu mỗi phần nghe có tín hiệu nhạc, mỗi phần cách nhau 30 sinh đọc kỹ hướng dẫn và câu hỏi trước khi 1: You will hear five different people talking in five different Choose the best answer A, B, or C: (1.5 hear a girl talking about a new film. Why does she want to see it? A. to better the novel it is based on B. Because her friends have it. C. Because she likes action hear a woman talking about a car journey she made was the biggest traffic jam? A. coming out of London B. near the airport C. getting off the hear a girl talking about her favorite team does he play for? A. Arsenal B. Liverpool C. hear a man booking theater tickets by much will they cost £ 73 B. £ 75 C. £ hear a radio for a period does the special deal with? A. the 1940s B. the 1920s C. the 1950s Your 3. 4. 5. PART 2: You will hear a tourist guide talking to a group of people about a trip to the For each question, fill in the missing in the numbered space: (1.5 II: LEXICO AND GRAMMAR (7 1: Choose the word or phrase that best completes each sentence below. Write your answer (A, B, C, or D) in the numbered box: (2 She him of lying to her. A. blamed C. D. Losing my job was a great shock, but I think I’m A. seeing to B. putting up with C. getting over D. standing for 3. No one has to stay late this evening, A. haven’t they B. do they C. have they D. don’t they 4. My hands were so cold that I my coat buttons. A. open B. remove C. put out D. undo 5. Judo was in Japan in the late 19th century. A. origin B. C. 6. His parents never allowed him A. smoke B. smoking C. smoked D. to smoke 7. The noise of the traffic prevented me going to B. on C. away D. of 8. I wish you would tell me what I in this difficult A. shall B. should C. ought 9. It is that we have our hair cut at that A. B. C. I if she manages to sell that A. will be B. am C. will surprise D. 5. 6. 7. 8. 9. 10. PART 2: Write the correct FORM of each bracketed word in the numbered space provided in the numbered box: (2 Deeper is a new sport, and it’s extremely (1. danger) ________, which is perhaps why its growing fast. Free –divers are attached to a line, and then they have to take one deep (3. breathe) dive as deeply as they can and come up present record is 121 meters, held by the British diver, Tania Streeter. Tania trains very each dive to build up her physical (5. fit) She never dives until she is confident that she’s danger is caused by the great (6. press) those depths. ‘I think that safety have to be very strict if we want to avoid Tiana says. Tania feels that mental strength is also very She has an (7. emotion) response to water and feels very calm when she is under water. Tania’s greatest asset is her (8. able) focus. ‘In there are no (9. compete) you or cheering to (10. courage) It’s a lonely sport’, says 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 3: Put each verb in the numbered brackets into a suitable verb form. Write your answers in the numbered box: (2 Linda, I’m sorry that I haven’t written to you for so long, but I (1. be) busy lately. All last month I (2. have) exams, and I haven’t done anything else but study for ages. Anyway, I (3. stop) ________ studying now, and I (4. wait) ________ for my exams results. As you can see from the letter, I (5. change) my address and live in Croydon now. I (6. decide) _________ that I wanted a change from central London because it (7. become) _______ so A friend of mine told me about this flat, and I (8. about two months ago. When you come to London this summer, please visit me. I (9. stay) _______ here until the middle of August. Then I (10. go) _________ on holiday to 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. PART 4: Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that needs (1 The harder you learn, the most knowledge you get. A B C D 2. My family spent an holiday in Nha Trang last summer. A B C D 3. Lan didn’t go to the cinema with her friends last Saturday evening because her A B C D 4. They played so good game of tennis last night that they surprised their audience. A B C D 5. Mary's mother gave her a new hat at her A B C III: READING (6 1: Read the following passage and choose the best answer to each of the Write your answer (A,B,C, or D) in the numbered box: (2 to oneself is a modern activity which was almost unknown to the scholars of the classical and medieval worlds, while during the fifteenth century the term “reading” meant reading aloud. Only during the century did silent reading become should be wary, however, of assuming that silent reading came about simply because reading aloud is a to others. of factors related to the of silent reading reveals that it became the usual mode of reading for most adult reading tasks mainly because the tasks changed in last century saw a steady gradual increase in literacy, and thus in the number of readers. As readers so the number of potential listeners declined, and thus there was some reduction in the need to read aloud. As reading for the benefit of listeners grew less common, so came the of reading as a private activity in such public places as railway carriages and offices, where reading aloud would cause to other the end of the century there was still argument over whether books should be used for or treated and over whether the reading of material such as was in some way mentally Indeed this argument remains with us still in However, whatever its virtues, the old shared literacy culture had gone and was replaced by the printed mass media on the one hand and by books and for a on the other. By the end of the century students were being to adopt attitudes to books and to use skills in reading them which were if not for the oral reader. The social, cultural, and changes in the century had greatly altered what the term “reading” Why was reading aloud common before the reading had not been was few places available for private people could read for relied on reading for The of silent reading during the century A. a change in the status of literate people. B. a change in the nature of reading. C. an increase in the number of books. D. an increase in the average age of are still arguing about. A. the of silent reading. B. the amount of yielded by books and C. the effects of reading on health. D. the value of different types of reading The emergence of the mass media and of showed that A. standards of literacy had B. readers’ interests had C. printing had D. attitudes had What is the writer of this passage to do? A. explain how present- day reading habits B. change people’s attitudes to reading C. show how reading methods have improved D. encourage the growth of 2. 3. 4. 5. PART 2: Read the article about Freddy Adu. Choose the most suitable heading from the box (A-F) for each part of the article (1-5). There is one extra heading which you do not need to use. Write your answers in the numbered box. (2 Life in a new country B. Born to play soccer C. A popular teen D. Just having fun E. offer F. A dream comes true Freddy Adu: A you one of the millions of people who love soccer? Perhaps you dream of being a famous soccer player yourself, watched by excited fans all over the world! For a young American soccer player named Freddy Adu, that dream came true. At just 14, Freddy started playing for DC United, which made him the youngest athlete in modern team sports did Freddy Adu become one of the most exciting young soccer players in the world? A few years ago, he was just another kid in Ghana, kicking a ball around with his friends. But it wasn’t hard to see that he was born to play the game. His mother, Emelia, says he has been playing soccer since he could walk. Back home in Ghana, he played soccer against men three times his career took off after his family moved to the USA. He was only years old then. Life wasn’t easy at first. As a single mother, Emelia worked long hours to support the family. Freddy practiced his game on the school grounds. He was soon noticed by a local soccer coach, and became the best player on the team, playing with kids four or five years older than others started paying When Freddy was 10, a team from Italy offered him $750,000 to play for them. But Emelia, who has always looked out for him, decided he was too young to accept. Freddy wasn’t very He joined the Bradenton Academy, a US soccer program in Florida, and finished high school when he was 14. Shortly he signed his contract with DC United and now, at the age of 17, earns half a million dollars a year doing what he says he’s just like any ordinary kid in many ways. He likes and tries to look good for the girls. He thinks his mom is the best cook in the world. Like many other teens, his dream is to play in the World Cup and his favorite soccer players are Pele and of Brazil. As a soccer star, he is having the time of his life. “I’m just having a blast,” he said. “ That was the goal all along. When you don’t enjoy yourself, it takes a lot out of 2. 3. 4. 5. PART 3: Read the following passage and decide which answer (A, B, C, or D) best fits each gap. Write your answer (A, B, C, or D) in the numbered box: (2 points) Global people now question the reality of global warming and its effects on the world’s climate. Many (1) ________ the blame for recent natural disasters on the increase in the world’s and are convinced that, more than (2) the earth is at risk from the forces of the wind, rain and sun. (3) ________ to them, global warming is making extreme weather events, such as and droughts, even more (4) causing sea levels all around the world to (5) ________. groups are putting (6) _________ on to take action to reduce the amount of carbon dioxide which is given (7) _________ by factories and power plants, thus attacking the problem at its source. They are in (8) _________ of more money being spent on research into solar, wind and wave energy devices, which could then replace existing power (9) Some believe that even if we stopped releasing carbon dioxide and other gases into the tomorrow, we would have to wait several hundred years to notice the results. Global warming, it seems, is here to put B. give C. take D. yet B. never C. once D. strict B. severe C. strong D. raise B. arise C. rise D. force B. off B. away C. up D. over 8. A. belief B. favor D. houses D. however B. but Your 5. 6. 7. 8. 9. IV: WRITING (4 1: Rewrite the following sentences in such a way that they have the same meaning as ones: (2 He couldn’t afford to buy that car. That car was We got lost because we didn’t have a map. If Mr Long spent six hours driving from London to took…………… John finally managed to get a good job. John finally Nobody can deny that she has a beautiful voice. It can’t Although he had a good salary, he was unhappy in his job. In spite of Nam didn’t say a word as he left the party. Nam left the The coach will make me train very hard. I The last time it snowed here was six years ago. It hasn’t “Why do you study English, Hoa?” asked Bill. Bill asked 2: Write a (120 – 150 words) about the best ways to protect the (2 END SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI TỈNH LÂM ĐỒNG Khóa ngày 18 tháng 02 năm 2011 HƯỚNG DẪN CHẤM MÔN TIẾNG ANH Lớp 9 - THCS ĐỀ CHÍNH THỨC (Ngày 1: LISTENING (3.0 1: Multiple choice ( 0.3 x 5 = 1.5 pts) 1. A 2. B 3. A 4. C 5. B PART 2: Filling the missing ( 0.25 x 6 = 1.5 pts) 1. the dinning room 2. 9.15 3. forest 4. boat 6. hat/ 2: (7 1: Choose the word or phrase that best completes each sentence. Write your answer (A, B, C, or D) in the numbered box. ( 0.2 x 10 = 2.0 pts) 1. A 2. C 3. B 4.D 5. C 6. D 7. A 8. B 9. C 10. A PART 2: Word formation ( 0.2 x 10 = 2.0 pts) 1. breath 4. 3: Put each verb in the numbered brackets into a suitable verb form. Write your answers in the numbered box.( 0.2 x 10 = 2.0 pts) 1. have been 2. had 3. have stopped 4. am have changed 6. has become/ is moved 9. will be staying / am staying / am going to stay 10. will be going / am 4: Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that needs ( 0.2 x 5 = 1.0 pt) 1. C 2. B 3. D 4. A 5. D 3: READING (6 1: Read the passage carefully and choose the best answers. ( 0.4 x 5 = 2 pts) 1. C 2. B 3. D 4. B 5. A PART 2: Choose which of the A-F fit into the numbered gaps. ( 0.4 x 5 = 2 pts) 1. F 2. B 3. A 4. E 5. D PART 3: Read the text and decide which answer A, B, C or D best fits each space. ( 0.2 x 10 = 2 pts) 1. A 2. D 3. C 4. B 5. C 6. D 7. A 8. C 9. B 10. 4: WRITING (6.0 1: Sentence ( 0.2 x 10 = 2 car was too expensive for him to buy. That car was so expensive that he couldn’t afford to buy it. 2- If we had had a map, we wouldn’t have got took him / Mr Long six hours to drive from London to finally succeeded in getting a good can’t be denied that she has a beautiful spite of his good salary, he was unhappy in his job. In spite of the fact that he had a good salary, he was unhappy in his left the party without saying a will be made to train very hard by the hasn’t snowed here for six Bill asked Hoa why she studied 2: Write a (120-150 words) ( 2.0 and main parts and 3 ideas – ideas (and main parts and 2 ideas – ideas (and main parts and 1 ideas – ideas (and than 120 100 80 50 of grammar taught on course – only 1 or 2 minor few minor mistakes only articles, 1 or 2 major mistakes but a few minor mistakes which lead to in – lack of mastery of sentence serious mistakes – no mastery of sentence almost of wide range of use of new words acquired – use of synonyms, to use words acquired – fairly on the whole but sometimes – has to resort to use of synonyms, etc. on a few – use of synonyms (but not always – imprecise and vague – affects – use of synonyms – seriously hinders 2.0 pts – very positive effect on target pts – positive effect on target pts – effect on target pts – message not clearly to target DAY IN THE breakfast at 8.30 meet in bus leaves at (2) picnic lunch in the (3) of hill walk visit to a or a farm swim or take a trip by (5) to bring: a warm jacket a (6)